Zakelijke glazenwassersmarkt last van private wanpraktijken

Het tv-programma Rambam besteedde op 15 januari aandacht aan glazenwassers, die in de particuliere markt werken. De programmamakers zijn op twee plekken in Nederland aan de slag gegaan als glazenwasser bij particulieren. Zij zijn daarbij tegen problemen aangelopen in de vorm van bedreigingen. OSB (brancheorganisatie van de professionele schoonmaak- en glazenwassersbedrijven) herkent de problemen en is ontzettend teleurgesteld, dat de wanpraktijken in de particuliere glazenwassersbranche nog steeds aan de orde van de dag zijn.

De bij OSB aangesloten glazenwassersbedrijven zijn voornamelijk werkzaam in de zakelijke markt. Deze bedrijven hebben veel last van het negatieve beeld dat door de particuliere markt wordt veroorzaakt. Onderlinge ruzies, het claimen van wijken, onveilige werksituaties, de ontduiking van belasting en premies zijn bekende problemen in deze sector. Om de knelpunten in de particuliere glazenwasserssector op te lossen, is twee jaar geleden op initiatief van OSB, HBA en de vakbonden het GlazenwassersRegister opgericht. Dit register moet een einde maken aan de negatieve berichten over en de imagoschade voor de particuliere branche. Het GlazenwassersRegister is een onafhankelijke, betrouwbare landelijke service voor consumenten, die een bonafide glazenwassers zoeken.

OSB hoopt dat meer glazenwassers en consumenten van dit register gebruik gaan maken en dat er een einde komt aan de wanpraktijken in de particuliere glazenwassersbranche.

bron: http://www.schoonmaakjournaal.nl/